Stirosil


Silex >>

Namena: STIROSIL je lepak za lepljenje termoizolacionih ploča od ekspandiranog polistirena (“stiropora”) na sve vrste podloga od betona, maltera, cigle siporeksa i sl.
Sastav: STIROSIL je lepak na bazi cementa
Svojstva: STIROSIL se lako priprema i obrađuje i dobro prianja na podlogu.
Boja: STIROSIL je cementno-sive boje.
Kvalitet: STIROSIL je ispitan u Institutu za ispitivanje materijala Republike Beograd, i prema rezultatima ispitivanja u potpunosti odgovara svojoj nameni.
Potrošnja: Za lepljenje potrošnja je 4-5 kg /m2.
Pakovanje: Ventil - vreće od 25 kg
Skladištenje: U suvom i zračnom prostoru na paletama ili na drvenom roštilju.
Priprema: Podloga na koju se lepi termoizolaciona ploča mora biti nosiva, ravna i čista (bez prašine i masnoća).Sadržaj vreće STIROSILA se dodaje u oko 6 litara vode i dobro izmeša. Posle 15 minuta, dobijenu masu još jednom promešati bez dodavanja vode. Otvoreno radno vreme je dva sata.
Primena: Pripremljena masa se nanosi trakasto na rubove i tačkasto na sredinu termoizolacione ploče. Lepak mora da pokrije 60% površine ploče. Tako zalepljene ploče se nakon 2-3 dana tipluju. Posle toga termoizolacione ploče se obrađuju SILEKOL-om ST ili STIROMASTER-om koji se nanosi gletericom u sloju debljine 2-3 milimetra i u njega se utiskuje mrežica za armiranje sa preklopom od 10 cm. Uglove na otvorima dodatno armirati dijagonalno. Završni sloj SILEKOL-a ST ili STIROMASTER-a se nanosi nakon 24 časa u debljini do 2 mm. Mrežica za armiranje treba da se nalazi u prvoj trećini debljine sloja lepka. Nakon potpunog sušenja (minimalno sedam dana) može se naneti zaštitna dekorativna fasada.
Radna temperatura: Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +5°C a manja od +30° C.
Rok trajanja: Šest meseci pri skladištenju u originalnoj ambalaži i u suvom i zračnom prostoru.

Nazad